TRAJNOHU Në MARKETING DIGJITAL

Kohëzgjatja: 20 orë

Çmimi: 100 euro

Është e ditur që njerëzit investojnë në prodhim të produkteve cilësore, por tash e disa vite, një pjesë e madhe e fitimit nga shitja e produkteve po i kushtohet marketingut, veçanërisht atij digjital, duke qenë se në ditët e sotme interneti është shpërndarë në çdo cep të botës.

Duke qenë një fushë jo shumë e eksploruar në Kosovë, UBT do të ofrojë trajnime për të gjithë të interesuarit që duan të shndërrohen në ekspertë të marketingut digjital dhe të jenë të kërkuar potencialë në tregun e punës.

Digital Marketing

Çfarë është marketingu digjital?

Në një nivel të lartë, marketingu digjital i referohet reklamave të dërguara/shpërndara përmes kanaleve digjitale, siç janë motorët e kërkimit, faqet e internetit, mediat sociale, email-at dhe aplikacionet mobile. Derisa ky term mbulon një gamë të gjerë të aktiviteteve të marketingut, prej të cilave, jo të gjitha përdoren në mënyrë universale, më poshtë ne do të përqendrohemi tek llojet më të zakonshme.

 

Pay Per Click (PPC)

ppc

Kërkimi i paguar, ose reklamimi “Paguaj për klikim (Pay-Per-Click (PPC)), zakonisht i referohet “rezultatit të sponsorizuar” në krye ose në anash faqes së rezultateve të motorit të kërkimi (SERP). Ju paguani vetëm kur klikohet reklama juaj. Ju mund ta rregulloni reklamën tuaj PPC në atë mënyrë që të shfaqet kur futen kushte specifike të kërkimit, duke krijuar reklama që në fokus (target) kanë një audiencë të caktuar.

Reklamat PPC janë fleksibile, të dukshme, dhe më e rëndësishmja, efektive për shumë lloje të ndryshme të organizatave. Gjithashtu, ato janë reklama kontekstuale, të cilat shfaqen kur një person është duke kërkuar një fjalë kyçe (keyword) ose term të caktuar.

 

Search Engine Optimization (SEO)

seo

Thjesht, Optimizimi i motorit të kërkimit (ang. Search Engine Optimization (SEO)) është procesi i optimizimit të përmbajtjes, konfigurimit teknik dhe arritjes së ueb faqes tuaj në atë mënyrë që faqet tuaja të shfaqen në krye të rezultatit të një motori të kërkimi për një grup specifik të termave kyçë. Në fund, qëllimi është tërheqja e vizitorëve në ueb faqen tuaj kur ata kërkojnë produkte, shërbime ose informacione që lidhen me biznesin tuaj.

SEO pothuajse mund të shihet si një grup i praktikave më të mira për marketing digjital të mirë. Zbaton nevojën për një ueb faqe interneti të ndërtuar mirë dhe të lehtë për t’u përdorur, me përmbajtje të vlefshme e të angazhuar, si dhe besueshmëri për faqet e tjera të internetit dhe për individët e tjerë për t’ju rekomanduar juve duke u lidhur me faqen tuaj ose duke e përmendur në mesazhet e mediave sociale.

 

Content Marketing

content marketing

A keni dëgjuar shprehjen: “Përmbajtja është mbreti”?. Nëse jo, ju po dëgjoni tani. Përmbajtja e mrekullueshme është karburanti që udhëheq aktivitetet tuaja të marketingut digjital:

  • Është një shtyllë kryesore e SEO-s moderne
  • Ju ndihmon të vëreheni në mediat sociale
  • Ju jep diçka me vlerë për t’ua ofruar klientëve në email dhe në reklama kërkimi me pagesë.

Krijimi i përmbajtjes inteligjente që nuk është promovuese në natyrë, por në vend të kësaj edukon dhe frymëzon, është e vështirë, por ia vlen përpjekja. Ofrimi i përmbajtjes që është relevante për audiencën tuaj u ndihmon atyre të të shohin ty si një burim i vlefshëm informacioni. Në krye të kësaj, përmbajtja e shkathët bën që ata t’ju përshtaten.

 

Social Media Marketing

Këto ditë, njerëzit nuk janë vetëm duke shikuar videot e maceve apo duke postuar selfie në mediat sociale. Shumë mbështeten në rrjete sociale për të zbuluar, hulumtuar dhe edukuar veten për një markë (brand) para se të social media marketingangazhohen me atë organizatë. Për të interesuarit, nuk është e mjaftueshme vetëm të postojnë në llogaritë tuaja në

Facebook dhe në Twitter. Ju gjithashtu duhet të sajoni elementët shoqërorë në çdo aspekt të marketingut tuaj dhe të krijoni mundësi më shumë për ndarjen e “peer-to-peer”. Sa më shumë që audienca juaj dëshiron të angazhohet me përmbajtjen tënde, aq më shumë gjasa është që ata do të duan ta ndajnë atë.

Kjo përfundimisht i çon ata drejt të shndërrimit në klient. Dhe si një bonus shtesë, ata me shumë gjasë ndikojnë edhe tek shokët e tyre, që edhe ata të bëhen klientë.

 

E-Mail Marketing

Email-i ka qenë përreth nesh për më shumë se dy dekada, dhe as nuk pritet të largohet brenda një kohe të shkurtër.
Është ende mënyra më e shpejtë dhe më e drejtpërdrejtë për arritjen e klientëve me informata kritike. Arsyeja është e thjeshtë: Klientët janë shumë të lidhur me email-at e tyre. Vetëm pyet veten se sa herë keni kontrolluar email-in tuaj në orët e fundit… E shihni çfarë duam të themi?

email marketing

Por, tregtarët e mirë e dinë që jo çdo email do të bëjë. Kampanjat (fushatat) e suksesshme përmes email-it duhet të jenë të angazhuara, relevante, informative dhe zbavitëse. Për të pasur sukses, marketingu juaj i email-ave duhet të kënaqë pesë atribute kryesore:

  • Të besueshme
  • Relevante
  • Bisedore
  • Të jetë e koordinuar nëpër kanaleve
  • Strategjike.

 

Mobile Marketing

Përderisa pajisjet mobile bëhen një pjesë gjithnjë e më integruese e jetës sonë, është jetësore që tregtarët të kuptojnë se si të komunikojnë në mënyrë efektive në këtë kanal unik dhe jashtëzakonisht personal.
Pajisjet e lëvizshme mbahen në xhepat, vendosen pranë shtretërve tanë dhe kontrollohen vazhdimisht gjatë gjithë ditës. Kjo e bën marketingun në celularë tepër të rëndësishëm, por gjithashtu shumë të nuancuar.
Nga SMS dhe MMS deri në marketing në aplikacione, ka shumë mënyra për të tregtuar në pajisjet mobile, prandaj çelësi është tek gjetja e metodës së duhur për biznesin tuaj të veçantë. Përtej mekanizmave për të dërguar mesazhin tuaj, ju duhet gjithashtu të mendoni për koordinimin e marketingut tuaj përmes kanaleve digjitale dhe të sigurohuni që celulari të jetë pjesë e kësaj përzierjeje.

 

Apliko Online